Ugnspannkaka med lök
ca 4 portioner
Ingredienser
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
6 dl mjölk
3 ägg
2 gula lökar
2 rödlökar
1 purjolök
Finrivet skal av 1/2 citron
Timjan
Salt och peppar
Servera med
Smält smör
Lingonsylt
Ev. rårivna morötter
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver, mjölk och ägg i en skål. Ös på med mycket timjan och citronskalet. Hacka purjolöken och stek den, lägg i en ugnsfast form. Skär sedan den gula och röda löken i klyftor, stek och lägg även dem i ugnsformen. Häll över pannkakssmeten, och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter.
Servera med smält smör, lingonsylt och morötter.
Mer järnrikt:
- Peta ner några frysta spenat-tärningar i ugnsformen innan du ställer in den i ugnen.
- Mina barn är inte superförtjusta i den här maträtten men jag brukar utelämna citronskalet för att de ska gilla den mer... vet inte om det har önskad effekt dock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar