tisdag 17 maj 2011

Honungsscones med russin

Vill dela med mig av ett jättegott sconesrecept som jag hittade på sidan http://www.scones.se/ i höstas, jag var uppe med sonen tidigt en morgon och bestämde mig för att överraska maken. Vanligtvis är jag inte jätteförtjust i scones för jag tycker att de är rätt smaklösa, men den här sorten var bland det godaste bröd jag har ätit! Som det står på sidan; rena rama godiset.

Honungsscones med russin
4 bröd

Ingredienser
3 dl mjölk
75 g smör
1 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1/2 dl honung
i dl russin
1 tsk kardemumma
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ihop allt som är torrt och klicka i smöret i bitar. Blanda noga och häll sedan ner honung och russin och till sist mjölken. Dela degen i fyra delar och platta ut till ca 15 cm breda kakor. Skär ett kors i varje kaka och nagga med en gaffel. Grädda i ungefär 10 minuter.


Som sagt var, otroligt goda scones som passar utmärkta att äta under en överdrivet lång söndagsfrukost.

Originalreceptet hittar ni här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar